Onderhoud

Onderhoud van uw toestellen

Onderhoud Service

Onderhoud verlengt de levensduur van de airconditioning en verlaagt het energieverbruik tot wel 30%! Het is dus raadzaam om minimaal 2 x per jaar onderhoud uit te laten voeren aan de airconditioning en andere koelinstallaties (naarmate de koelmiddelinhoud).

Tijdens dit onderhoud worden de filters gereinigd of vervangen, zowel de binnen- als de buiten-unit worden gereinigd, de inhoud van het koelmiddel gecontroleerd door middel van een lekkage test en de condenspomp worden getest en nagekeken.

Een regelmatige controle zorgt ervoor dat eventuele lekkages en slecht functionerende en/of defecte onderdelen tijdig worden opgemerkt en vervangen, waardoor de levensduur van de installatie opmerkelijk verlengd wordt.

Door de groei van bacteriën in de binnen-unit kunnen er zich onaangename geurtjes verspreiden en allergische reacties veroorzaken bij personen die zich in de bewuste ruimte bevinden.


 • Reinigen van:

  1. Filters in de binnen-unit

  2. Buitenunit grondig reinigen

 • Controleren van:

  1. de compressor

  2. de ventilatoren

  3. de leidingisolatie

  4. het ontdooisysteem

  5. alarmeringen

  6. koelmiddel/olie (exclusief het bij te vullen koelmiddel)

 • Controleren en reinigen van de condenswater afvoer (pomp)

 • Controleren, testen en afstellen van alle regelapparatuur

 • Opsporen en verhelpen van lekkagesTijdens de onderhoudsbeurt worden de constateringen vastgelegd in het systeem 'climapulse'. Zo houdt u altijd een historie bij van uw installatie, en bent u ook met alles in orde voor de Belgische wetgeving.

Wij bieden onderhouden aan op al uw verschillende airco toestellen. Dit zijnde op Single-Splits en op Multi-Splits van alle merken.

Laat uw airconditioning onderhouden door een pro

Als u uw airconditioning verplicht moet laten onderhouden, dan dient u daar een erkend technicus voor te contacteren. Heeft u verder nog vragen over uw airconditioning in het algemeen? Onze professionals helpen u graag verder!

Neem snel contact op voor meer informatie.


Tips & Advies

Moet ik mijn Airco verplicht laten onderhouden?

Om te weten of u aan een verplicht onderhoud voor uw airconditioning gebonden bent, hoeft u alleen maar na te gaan hoeveel koelmiddel de installatie kan bevatten. Bij minder dan 3 kilogram koelmiddel is onderhoud niet verplicht. In andere gevallen gelden de volgende regels:

>3 kg koelmiddel: onderhoud is jaarlijks verplicht

>30 kg koelmiddel: onderhoud is elke zes maanden verplicht

>300 kg koelmiddel: onderhoud is elke drie maanden verplicht

Lees ook: Hoe kiest u de juiste airco voor uw woning?

Hoe weet je of je Airco onderhoud nodig heeft?

Zelfs als u uw airconditioning niet verplicht moet onderhouden, is het soms toch noodzakelijk. Zelfs zonder concrete defecten, is een onderhoud één keer per jaar aangewezen. Enkele belangrijke symptomen van een airco die aantonen dat uw airco nood heeft aan een onderhoudsbeurt:

 • Maakt uw installatie meer lawaai dan gewoonlijk, dan kan het zijn dat de filters verstopt zijn. Kuis deze dan eerst door het stof met een stofzuiger weg te halen. Blijft het lawaai, dan kunnen er mogelijks mechanische problemen zijn. Contacteer dan een installateur. Ook bij geratel en geborrel is onderhoud aangewezen.

 • Verminderd koelvermogen: als uw airco er steeds langer over doet om een ruimte gekoeld te krijgen, is het koelvloeistofpeil allicht te laag.

 • Ook stijgende energiekosten kunnen wijzen op een slecht onderhouden installatie.